Symfonieorkest Leidsche Rijn mist nog muzikanten

LEIDSCHE RIJN - Het wil nog niet vlotten met de oprichting van een symfonieorkest in Leidsche Rijn. In de Utrechtse vinexwijk was de opkomst bij de repetitie woensdagavond nog te laag om een lang bestaan te garanderen.
Een woordvoerder van het amateurorkest rekende donderdagmorgen op Radio M Utrecht voor dat er contributiegeld van minimaal twintig muzikanten nodig is om een dirigent te kunnen betalen. In mei meldden zich ruim veertig mensen aan, maar daarvan zijn er nu nog veertien over. Bovendien zijn er naar verhouding te veel blazers en te weinig strijkers.
Toch geeft Symfonieorkest Leidsche Rijn de moed nog niet op. Zes nieuwe muzikanten hebben beloofd vanaf januari ook tot het orkest toe te treden. Tot dat moment zoeken de overige leden in hun eigen omgeving naar enthousiaste musici. In januari, of eerder als het ledental dat toelaat, wil het orkest een nieuwe start maken.
Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Het orkest is met name op zoek naar violen, altviolen, celli en contrabassen, maar ook faggotten, een hobo, trompetten en slagwerk zijn nog welkom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.