RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts college wil verder met nieuwe bieb

UTRECHT -

Het Utrechtse stadsbestuur wil verder met de bouw van een nieuwe bibliotheek op het Smakkelaarsveld. Het gebouw staat al jaren op de tekentafel, maar door de economische crisis was de komst onzeker geworden.

Vanwege die onzekerheid vroeg de gemeente aan de markt of er überhaubt interesse was voor de bouw van het pand naast Utrecht CS. Wethouder Everhardt heeft inmiddels genoeg positieve reacties van projectontwikkelaars gekregen. Hij gaat over twee weken naar de gemeenteraad om toestemming te vragen voor een Europese aanbesteding.

Het gebouw op het Smakkelaarsveld moet behalve de onlangs verzelfstandigde bibliotheek, ook een filmzaal, horeca en veel woningen gaan bevatten. Bijzonder is dat er een doorgang voor bus en tram in het gebouw komt te liggen. Daartoe is het ontwerp van architectenbureau Rapp+Rapp iets aangepast.

Als alles naar wens verloopt, moet de nieuwe bibliotheek in 2017 worden geopend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -