OM eist acht jaar cel voor racer Cartesiusweg

UTRECHT - Het OM in Arnhem heeft acht jaar cel en tien jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen de man die in juli vorig jaar op de Cartesiusweg Maarten Naafs uit Utrecht doodreed. De bestuurder, de Utrechter Rezenne Gidey, raakte destijds zwaargewond.
De 24-jarige verdachte Mohammed ben J. zou in zijn BMW mee hebben gedaan met een straatrace. Daarbij reed hij 170 waar 50 is toegestaan. De bestuurder van een andere BMW is overigens nooit gevonden. De advocaat-generaal wil de BMW van Ben. J. verbeurd laten verklaren.
Ben J's advocaat Boone rekent op vrijspraak. Volgens Boone is de straatrace nooit bewezen, spreken getuigen elkaar tegen en is niet duidelijk gemaakt hoe hard zijn cliënt precies heeft gereden.

UITSPRAAK

De rechtbank in Utrecht veroordeelde Ben J. eerder tot vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk en een rijontzegging van vijf jaar. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.
De gemeente heeft overigens plannen aangekondigd om de weg veiliger te maken. Begin volgend jaar beginnen de werkzaamheden op de Cartesiusweg.

Bewoner: Cartesiusweg in weekend nog racebaan
Dodelijk ongeluk Cartesiusweg nog niet vergeten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.