Gemeente wil taxikeurmerk voor heel Utrecht

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat kijken of het taxikeurmerk voor de hele stad kan worden ingevoerd. Dat zegt wethouder Lintmeijer. Daarmee zou het rijders zonder keurmerk moeilijk worden gemaakt.
Zondag is het keurmerk officieel geïntroduceerd bij de taxistandplaats in de buurt van Utrecht Centraal. Vanaf 1 november mogen daar alleen taxi's met een keurmerk staan. Later moet dit ook voor andere plekken in de stad, zoals bijvoorbeeld de Neude en het Jaarbeursplein, gaan gelden.
Chauffeurs moeten om het keurmerk te krijgen 250 euro betalen, een examen doen waarbij de kennis van de stad wordt getest en een nette auto rijden.
Stichting Beheer Taxikeur Utrecht gaat met mystery guests de kwaliteit van keurmerkhouders controleren. Chauffeurs die ondermaats presteren kunnen hun keurmerk kwijtraken en mogen dan niet meer met hun wagen bij station Utrecht staan.
Chauffeurs kunnen zich tot 1 november aanmelden voor het keurmerk en vanaf die datum zullen de vignetten zichtbaar op de auto's worden geplakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.