Boeteregen na klachten over hardrijders

VEENENDAAL - De politie van het disctrict Heuvelrug heeft in september 167 bekeuringen uitgeschreven na klachten over hardrijders van omwonenden.
In Veenendaal werd onder andere op snelheid gecontroleerd op de Nieuweweg, de Grote Beer en de Nijverheidslaan. In Renswoude waren er controles in de Dorpsstraat en de Barneveldsestraat en in Rhenen klokte de politie het verkeer op de Nieuwe Veenendaalseweg en de Grebbeweg.

FIETSVERLICHTING

In totaal werden daarnaast 129 fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting of onjuiste verlichting. Ook in de maand oktober zal de politie blijven controleren op fietsverlichting. Een bekeuring voor het voeren van geen, kapotte of onjuiste verlichting bedraagt 45 euro.

VERKEERSBORDEN

Agenten gaan in oktober ook controleren op het negeren van verkeersborden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de geslotenverklaring op de Dragonderweg en het Binnenveld, het stopgebod op onder andere de Monding. Ook zal de politie bromfietsers en scooterbestuurders die toch gebruik maken van de Hoofdstraat en de Hoogstraat bekeuren.
De hoogtes van de bekeuringen voor het negeren van verkeersborden lopen uiteen. Het rijden door de Hoogstraat op een scooter levert een bekeuring van 85 euro op. De boete voor het niet stoppen bij een stopbord kan oplopen tot 220 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.