Nieuwe tegels op Utrechtse Walk of fame

UTRECHT - De Utrechtse Walk of fame heeft er twee gouden tegels bij. De handafdrukken van de acteurs Carice van Houten en Nasrdin Dchar werden maandagmiddag onthuld.
Vorig jaar wonnen beiden een Gouden Kalf voor hun rol in respectievelijk Black Butterflies en Rabat. De Utrechtse Walk of fame is te bewonderen in de Vinkenburgstraat tussen de Neude en Oudegracht.
Nasrdin Dchar stal vorig jaar de show tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. Zijn emotionele dankspeech, over dromen, durven en angst (voor moslims), maakte op veel mensen indruk en was voer voor journalisten, columnisten en politici. Onder meer zijn ouders, die in de zaal zaten, waren zichtbaar ontroerd. De bekendste zin uit de speech is: 'Ik ben moslim en ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand'. Juist deze passage oogste ook kritiek, onder meer van de PVV.
Carice van Houten won vorig jaar haar vijfde Gouden Kalf. In Black Butterflies van Paula van der Oest, de verfilming van het leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, vertolkte ze de hoofdrol. De productie werd bekroond met een Gouden Kalf voor de beste lange speelfilm.
Van Houten was maandag niet bij de onthulling, Dchar kwam wel.

Nieuwe tegels op Utrechtse Walk of fame

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.