Parkeerbelevenis in garages Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Je auto terugvinden door de juiste muziek te volgen. In Nieuwegein wordt parkeren "een hele nieuwe beleving", aldus de gemeente.
Woensdag worden twee vernieuwde parkeergarages gepresenteerd, waarin kunstwanden, lichtwanden en muzikale kunstwerken de parkeerders 'instinctief' van hun auto naar de uitgang leiden en weer terug.
Verschillende kunstenaars werkten mee aan het project. In parkeergarage Het Theater hebben de kunstenaars Margit Lukács en Persijn Broersen voor de parkeerder met kunstwanden een reis door de tijd gecreëerd, waarbij elk van de zes parkeerverdiepingen een ander historisch thema heeft.
Muzikanten Berend Dubbe, bekend van de band Bettie Serveert, en Gwendolyn Thomas componeerden bij elk thema andere muziek. Voor parkeergarage Stadhuis maakte de Nieuwegeinse zanger Spinvis een muzikaal kunstwerk, dat bezoekers tijdens het lopen meeneemt van het ene geluid in het andere.
De garages zijn onderdeel van de vernieuwing van het centrum van Nieuwegein. Volgens de gemeente is de combinatie van geluid, licht en kunst in een parkeergarage "een wereldprimeur".
Nieuwegein dingt met het concept mee naar de European Parking Award.

Geluidskunstenaar Spinvis over parkeergarage Nieuwegein
Geluidskunstenaar Spinvis over parkeergarage Nieuwegein
Parkeren in Nieuwegein is 'beleving'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.