NS mag reisinformatie stations overnemen

UTRECHT - De reisinformatie op de stations gaat per 1 november naar de Nederlandse Spoorwegen. De overgang is een besluit van de Nederlandse Mededingsautoriteit.
De Nederlandse Spoorwegen lieten donderdag weten blij te zijn met het besluit van de NMa. "We verwelkomen onze nieuwe collega's en gaan gezamenlijk voor de reiziger aan de slag om de reisinformatie te verbeteren," aldus de NS. Het bedrijf verwacht de overgang van het personeel per 1 november te hebben gerealiseerd. "De onzekerheid voor het personeel is dan ten einde."
Op dit moment verzorgt spoorbeheerder ProRail nog de berichtgeving op de stations. Eerder was het plan om op 1 september de overdracht te hebben afgerond. De NMA had echter nog een aantal vragen over die overgang naar de NS.
De NMa is nu onder strikte voorwaarden akkoord gegaan met de overname. Zo moet de NS concurrenten als Connexxion, Veolia en Arriva tegen dezelfde prijs en kwaliteit toegang geven tot de reisinformatie. Ook wordt ervoor gezorgd dat de NS geen bedrijfsvertrouwelijke informatie van concurrenten krijgt.
Een woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV zegt vooralsnog zeer ongelukkig te zijn met de gang van zaken. De organisatie is van mening dat de markt verstoord wordt, omdat één van de reizigersvervoerders op het Nederlandse spoor nu alle reisinformatie voor treinreizigers mag doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.