Fraudeonderzoek Kanaleneiland levert 6 miljoen op

UTRECHT - Een omvangrijk fraudeonderzoek in de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft voor ruim 6 miljoen euro aan uitkeringsfraude, niet-betaalde boetes, belastingcorrecties en terugvorderingen opgeleverd. Het zogeheten Interventieteam Midden-Nederland kamde in 9 maanden tijd de wijk uit en controleerde bijna 400 bedrijven en
ruim 600 woonadressen.
Dat heeft de gemeente Utrecht dinsdag laten weten. In het kader van het onderzoek zijn ook kentekens van auto's gescand en illegalen opgespoord.
Bovendien betrapte de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die voor het eerst aan de gezamenlijke actie meedeed, 23 studenten die opgegeven hadden dat ze op kamers woonden terwijl ze thuiswonend waren. DUO controleerde 25 studenten.
Het interventieteam Midden-Nederland heeft in de periode maart 2010 tot en met december 2011 rond de duizend controles uitgevoerd. Het speurwerk richt zich op alle vormen van fraude die te maken hebben met wonen, werken en ondernemen.
Eerder zijn er controles geweest in de wijken Lombok, Overvecht en Ondiep in Utrecht. In Ondiep werd voor 7,5 miljoen euro gefraudeerd. In Overvecht werd in eerder periode zelfs voor 12 miljoen euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.