Huiszoeking in Soest om Hakkelaar

SOEST - Justitie heeft ook in Soest en Hilversum gezocht naar vermogen van drugshandelaar Johan V. Dinsdag werd de drugscrimineel, beter bekend als De Hakkelaar, aangehouden voor witwaspraktijken. Ook zijn zoon en twee mensen uit Amsterdam zijn opgepakt.
De belastingdienst vermoedt dat V. nog altijd veel geld heeft dat hij heeft verdiend met drugshandel. In het Hilversumse onderkomen van de zoon van De Hakkelaar werden 5000 xtc-pillen, een flinke hoeveelheid MDMA, een tabletteermachine voor synthetische drugs en een vuurwapen gevonden. Bij het Amsterdamse duo werden twee vuurwapens gevonden.
Ook legden rechercheurs beslag op computers, administratie, mobiele telefoons, auto's, een boot en een caravan. In totaal werden er acht invallen gedaan in twee bedrijven en zes woonpanden in Hilversum,
Medemblik, Bussum, Soest en Amsterdam.

HASJTRANSPORTEN

V. werd in 1998 veroordeeld voor drugshandel en wordt verdacht van witwassen. De belastingdienst legde destijds V. een naheffing van 123 miljoen op, nadat een inschatting was gemaakt van de hasjtransporten van de crimineel. De FIOD vermoedt dat V. nog altijd beschikt over een enorme hoeveelheid geld. Mogelijk is een deel van het drugsgeld gestoken in onroerend goed in het buitenland.
V. staat niet ingeschreven in het bevolkingsregister, verblijft telkens op andere adressen en heeft geen legale inkomsten. Toch doet hij grote uitgaven.
In 2000 werd De Hakkelaar een jaar gegijzeld, omdat hij weigerde inzage te geven in zijn inkomsten en vermogen. Of de administratie die nu boven water is daar meer duidelijkheid in kan scheppen, kan een woordvoerder van het OM niet zeggen. Wel wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de administratie. Ook de in beslag genomen
spullen zullen aan een onderzoek worden onderworpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.