Hoger beroep in zaak overleden peuter Nouafel

UTRECHT - De moeder van de overleden peuter Nouafel gaat in hoger beroep tegen de veroordeling voor mishandeling die zij van de Utrechtse rechtbank kreeg opgelegd. De moeder van de 3-jarige jongen is inmiddels vrij, omdat de zes maanden celstraf van haar voorarrest werden afgetrokken.
Het Openbaar Ministerie gaat ook in hoger beroep in de zaak. Nouafel overleed na mishandeld te zijn, maar omdat niet duidelijk werd of de moeder of haar ex-vriend hiervoor verantwoordelijk waren, werden de twee niet veroordeeld voor de dood van het kind maar alleen voor mishandeling.
De uitspraak zorgde toentertijd voor emotionele reacties in de rechtbank: tegen de ex-vriend was acht jaar celstraf geëist en tegen de moeder 30 maanden.
De moeder van Nouafel is volgens haar advocaat blij met het hoger beroep van het Openbaar Ministerie. Zij denkt dat haar ex-vriend '100 procent' verantwoordelijk is voor de dood van het kind.
Ook wil de moeder vrijgesproken worden van mishandeling. Haar advocaat zei in een reactie tegen RTV Utrecht dat er 'geen bewijsmiddelen' zijn dat de moeder het kind heeft mishandeld.
Het begin van het Hoger Beroep kan nog maanden duren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.