OM mag Stichtse Vecht vervolgen voor bobbelweg

STICHTSE VECHT - Justitie mag de vervolging van de gemeente Stichtse Vecht voor het dodelijke motorongeluk op de Nieuweweg in Maarssen doorzetten. Dat heeft de rechter in Utrecht beslist.
De Utrechtse Mounia Pravisani en haar bijrijder Andjenie Sadhoe uit Nieuwegein kwamen in het voorjaar van 2009 om het leven nadat ze met hun motor door bobbels in de weg ten val waren gekomen.
Justitie wil de voormalige gemeente Maarssen vervolgen voor dood door schuld vanwege slecht wegonderhoud. Stichtse Vecht, waar de gemeente Maarssen in is opgegaan, had een bezwaarschrift tegen de vervolging ingediend.
De gemeente stelde dat zij niet strafrechtelijk vervolgd kan worden, omdat het wegbeheer een exclusieve overheidstaak is. De rechter noemt dat onzin, omdat ook gewone bedrijven de weg hadden kunnen repareren. De zaak nu staat gepland voor 26 november.
De nabestaanden van de slachtoffers van het dodelijke motorongeluk op de Maarssense Nieuweweg, zijn blij dat de gemeente Stichtse Vecht vervolgd mag worden. Dat zegt hun advocaat Tomlow in een reactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.