Amersfoort en Utrecht hijsen regenboogvlag

AMERSFOORT - Op de internationale Coming Out Dag wappert vandaag ook in onder meer Utrecht en Amersfoort de regenboogvlag. Samen met 35 andere gemeentes willen de steden zo de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders bevorderen.
De Utrechtse sportwethouder Rinda den Besten was woensdagavond aanwezig in homokroeg de Bodytalk, waar gesproken werd over sport en homoseksualiteit, het thema van de Coming Out Dag 2012. In haar stad wonen naar schatting 20.000 mensen met een andere seksuele voorkeur.
Den Besten zei dat ze hoorde dat veel homo's liever niet aan teamsporten doen. Vooral bij voetbal is het lastig voor homo's, maar ook bij andere sporten zoals turnen heerst er een vooroordeel.
Volgend jaar start ze daarom een campagne om acceptatie van homoseksuele sporters zoveel mogelijk te bevorderen, zei Den Besten op Radio M. In 2013 is Utrecht de Roze Stad.

VLAG

In Amersfoort heeft wethouder Sebastiaan van 't Erve de vlag gehesen, samen met vertegenwoordigers van de Wham, Stichting Keiroze, ANBO roze, Art. 1 Midden Nederland en het ambtenarennetwerk Sectie Roze.
Een woordvoerder van ANBO Roze zegt tegen RTV Utrecht dat er vooral bij ouderen nog veel te winnen is. "Veel ouderen in de zorgcentra gaan terug de kast in." Volgens de ouderenbond is de intolerantie bij ouderen schrikbarend hoog.
Amersfoort ondersteunt activiteiten van vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor homo-emancipatie en besteedt daarnaast binnen het WMO-beleid, het jeugdbeleid en het veiligheidsbeleid aandacht aan de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.