NS komt met ov-chipkaart voor slechtzienden

UTRECHT - De NS komt met een ov-chipkaart voor blinden en slechtzienden. Inchecken op de stations behoort voor deze mensen dan tot het verleden. Met het nieuwe systeem kunnen mensen die slecht of niet zien thuis per telefoon hun reis boeken. Inchecken op het station hoeft dan niet meer.
Voor mensen met een visuele handicap is het op het station wel eens moelijk om de poortjes te vinden waar ze moeten in- en uitchecken. Ook is het niet altijd even duidelijk of de piep die visueel gehandicapte mensen horen van hun eigen kaart komt, of voor een andere reiziger bedoeld is.
Blinden en slechtzienden kunnen nu al voor 10 euro per maand met een aangepaste ov-chipkaart reizen. Betalen gebeurt dan niet per rit maar via een maandelijkse afschrijving.
Omdat het papieren kaartje binnenkort wordt afgeschaft, hadden de belangenorganisaties voor visueel gehandicapten het Utrechtse treinbedrijf om een goede oplossing gevraagd.
Het Utrechtse Viziris is tevreden met de plannen. Sinds een paar maanden overlegt de belangenorganisatie voor mensen met een visuele beperking met de NS. "Tot nu toe ziet het er heel positief uit", zegt een woordvoerder. "Nu gaat het om de uitwerking van de details. Het moet niet zo zijn dat een reis geboekt moet worden via een telefoonnummer dat 1 euro per minuut kost. Maar zoals de onderhandelingen nu gaan zijn we er heer blij mee."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.