Stichtse Vecht voorkomt Project X feest

MAARSSEN - Stichtse Vecht heeft dit weekend in alle stilte maatregelen genomen om een Project X feest in Maarssenbroek te voorkomen. Volgens burgemeester Van 't Veld heeft die stille aanpak gewerkt.
Volgens Stichtse Vecht waren er via sociale media oproepen gedaan voor een spontaan feest in de parkeergarage in Bisonspoor. Om een chaos zoals enkele weken geleden in Haren te voorkomen, is de politie onmiddellijk in actie gekomen en zijn de organisatoren op hun gedrag aangesproken.
Uit een interne memo van de burgemeester die RTV Utrecht in handen heeft, staat dat de gemeente bewust heeft gekozen voor een 'achter-de-schermen-aanpak'. Nadat er aanwijzingen waren gevonden voor een Project X feest in Maarssen, werden Twitter en Facebook dagelijks onder de loep genomen.

AFZENDER

Zodra op sociale media iets verscheen over het geplande feest in Maarssen, werd direct persoonlijk contact gezocht met de afzender. Twee jongeren en hun ouders zijn thuis bezocht, waarna hun berichten van Twitter zijn verwijderd.
Op zatermiddag zijn uit voorzorg alle fout en los geparkeerde fietsen bij het station verwijderd. De gemeente deed het voorkomen alsof het om een reguliere weesfietsenactie ging, maar dat blijkt achteraf dus anders te liggen.

SUCCES

Na alle vooraf genomen maatregelen verliep de zaterdagavond in Maarssen rustig. Een paar kleine groepjes jongeren kwamen naar Bisonspoor, maar werden gelijk opgevangen door de politie. De jongeren lieten zich zonder provocerend gedrag wegsturen.
Burgemeester Van 't Veld weigert in te gaan op vragen over de actie.

Stichtse Vecht voorkomt Project X feest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.