Woudenberg herdenkt gevallenen WOII

WOUDENBERG - In Woudenberg zijn dinsdag 15 mannen herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gefusilleerd door de Duitse bezetter. Na de herdenking werd bekend dat de gemeente geld vrij heeft gemaakt voor een nieuw informatiebord bij het monument.
De Duitse bezetters hadden honderden mensen gevangen gezet, in de hoop daarmee het verzet te breken. Dat gebeurde niet en uit wraak werd een groepje mannen vermoord. Twaalf politieke gevangenen uit kamp Amersfoort en drie gijzelaars uit Brabant kwamen toen om het leven.
In een intieme herdenking wordt samen met nabestaanden stilgestaan bij de gebeurtenissen, die precies zeventig jaar geleden plaatsvonden.

MONUMENT

De herdenking werd dinsdag nog gehouden bij het oude monument, maar tot vreugde van Harry Ruijs van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort komt er op korte termijn een nieuw bord. "De informatie op het bord is erg summier en er zit een tikfout in".
Woudenberg maakte vandaag bekend dat er geld is vrijgemaakt voor een nieuw bord. De stichting heeft al een nieuw ontwerp klaarliggen.
De exacte plek van de moordpartij is overigens pas sinds 1991 bekend. Daar is toen het huidige monument geplaatst en een eikenboom gepland.

Harry Ruijs van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort over de herdenking in Woudenberg
Woudenberg herdenkt gevallenen WOII

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.