RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minibusjes ingezet op Utrechtse buslijnen

1/1
UTRECHT -

Het openbaar vervoer in de regio Utrecht wordt uitgebreid met zogeheten servicenetlijnen. Dat heeft Bestuur Regio Utrecht (BRU) bekendgemaakt. De dienstregeling wordt versoberd onder druk van bezuinigingen.

Servicenetlijnen zijn kleine busjes voor acht passagiers die overdag een normale dienstregeling langs haltes rijden en daarmee een aanvulling vormen op het gewone busvervoer. De BRU wil dat gewone bussen vooral snel rijden en vaak komen en daarvoor worden enkele routes opgeofferd.

Omdat ouderen en minder mobiele reizigers dan verder zouden moeten lopen, is het kleine busje in het leven geroepen. Onder meer de buslijnen 1, 6 en 14 in Utrecht en een lijn in Zeist worden deels door een servicenetlijn vervangen. De regiotaxi's zullen overigens blijven bestaan.


BUSSEN

In Utrecht krijgen lijnen 1, 3, 5 een andere route. Veel andere stadsbussen zullen zondagmorgen minder vaak rijden, maar er komt wel een nieuwe spitsbus in de Domstad. Op sommige drukke routes worden vaker lange bussen ingezet.

Lijn 45 in Houten gaat voortaan langs station Houten Castellum en lijn 287 gaat vaker rijden, maar komt niet verder dan Vianen.

De nieuwe dienstregeling gaat op 9 december in.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -