RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Arrestaties vanwege fraude na inval Jezus Centrum

UTRECHT - Zes mannen uit Nijkerk zijn dinsdag opgepakt op verdenking van onder meer uitkeringsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Dit gebeurde na invallen in het pand van de Stichting Intro en het Jezus Centrum aan de Holkerstraat en een woning aan de Torenstraat.

De hoofdverdachte, een 48-jarige man, is bestuurder van Stichting Intro en het Jezus Centrum Nijkerk, waar mannen met psychosociale en verslavingsproblemen worden opgevangen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem dinsdag bekend.

Volgens het OM heeft de hoofdverdachte stelselmatig fraude gepleegd met persoonsgebonden budgetten van cliŽnten en met omzet- en inkomstenbelasting. De andere vijf arrestanten worden verdacht van fraude met uitkeringen die door de gemeente Nijkerk werden verstrekt. Het vijftal was ondergebracht bij de stichting van de hoofdverdachte, aldus het OM.

De verdachten zouden hebben gefraudeerd tussen begin 2009 en eind 2011. Bij het onderzoek zijn de sociale-rechercheafdelingen van Nijkerk en Flevoland, het Regionale Informatie- en Expertisecentrum Oost-Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit betrokken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht