RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw lange vertraging trambaan Nieuwegein

1/2
NIEUWEGEIN -

Het onderhoud aan de trambaan tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein loopt opnieuw flinke vertraging op. Dat maakte het Bestuur Regio Utrecht (BRU) donderdagochtend bekend tijdens een persconferentie.

De rails van de trambaan vertonen opnieuw scheuren, op precies dezelfde plek als vorige keer. Het werk is stilgelegd en het herstel kan weken tot een half jaar duren. Voordat het zover is moet onderzoek uitwijzen wat er aan de hand is. Alle betrokkenen staan tot nu toe voor een raadsel.

Deze zomer liep het project vertraging op. Bij groot onderhoud aan het spoor in Nieuwegein ontstonden scheuren in de nieuwe rails. Daardoor werd het project stilgelegd en sindsdien rijden de trams niet. Na hervatting van het werk twee weken geleden, ontstonden direct dezelfde problemen.

Begin oktober kondigde het BRU aan dat de tram op 5 november weer zou gaan rijden. Die belofte kan nu toch niet waar worden gemaakt.

Het vervangend busvervoer van Connexxion blijft bestaan en wordt bovendien uitgebreid. Dat kost het BRU overigens 150.000 euro per week.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -