Wielaert: Lobby om Tourstart moet doorgaan

UTRECHT - De lobby om de start van de Tour de France naar Utrecht te halen moet doorgaan. Dat vindt de Utrechtse wielerjournalist Jeroen Wielaert.
Vrijdag werd bekend dat de Rabobank stopt met de sponsoring van de professionele wielerploegen. De bank besloot dat na de publicatie van het vernietigende dopingrapport van de Amerikaanse dopingautoriteit Usada. De bank twijfelt eraan of de wielersport ooit weer schoon en eerlijk wordt.
Toch blijft Wielaert erbij dat de Tour de France naar Utrecht moet komen. "Het evenement is niet fout, er zijn individuen die er een potje van maken", zegt hij. "En het imago van de stad wordt alleen maar beter met zo'n fantastisch evenement als de Ronde van Frankrijk over de vloer. Dus ik zeg: stug doorgaan."
Het feit dat de bank zich terugtrekt als sponsor, betekent volgens hem niet dat die geen rol zou kunnen spelen bij een wielerevenement in de stad. "De Rabobank is tenslotte ook sponsor van evenementen", aldus de wielerjournalist.

STOPPEN

De SP in de Domstad roept het college op om te stoppen met de lobby voor de tour de France. De Socialisten gaan bij de begrotingsonderhandelingen voorstellen om het geld dat voor de Tour de France gereserveerd is aan iets anders uit te geven.
De SP vindt dat Utrecht net als de Rabobank uit het wielrennen moet stappen, omdat het geen schone sport is.

Jeroen Wielaert: nog steeds draagvlak voor komst Tour naar Domstad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.