Vier doden bij gezinsmoord Schalkwijk

SCHALKWIJK - Bij een gezinsmoord in Schalkwijk zijn zondagmorgen vier mensen om het leven gekomen. Het gaat om een man (43), een vrouw (46) en twee meisjes van 11 en 15 jaar. Een (stief)zoon, die ook bij het samengestelde gezin woonde, was zondag niet thuis. De politie heeft contact met hem gelegd.
In de boerderij aan de Lekdijk waar het gezin woonde zijn sporen van geweld gevonden. De politie leidt uit onderzoek af dat de man des huizes zijn drie gezinsleden heeft omgebracht. Daarna zou hij het huis in brand hebben gestoken en de hand aan zichzelf hebben geslagen.
De brandweer vond de lichamen tijdens het blussen van de brand. Hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen, heeft de politie niet bekend gemaakt. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat er geen vuurwapen is gebruikt. De Lekdijk werd zondagmorgen plaatselijk afgesloten voor het politieonderzoek en ging zondagmiddag om 16.45 uur pas weer open voor het verkeer.
FINANCIËLE PROBLEMEN
Diverse omstanders melden aan RTV Utrecht dat er signalen waren dat het de laatste dagen niet goed ging met de bewoner. Er zouden financiële problemen zijn en de man zou gezegd hebben dat hij met de aankoop van de boerderij "de grootste fout van zijn leven" had gemaakt.
De boerderij, een gemeentelijk monument, is eind mei van dit jaar in andere handen overgegaan. De gemeente kreeg rond die tijd een aanvraag voor een vergunning om op het adres een horecabedrijf met een terras en een speelweide te exploiteren.

U Vandaag over gezinsmoord in Schalkwijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.