Buschauffeur Vredenburg: "Twee engeltjes op mijn schouder"

UTRECHT - Na het ongeluk met een viskar op het Utrechtse Vredenburg mogen de gewonden van geluk spreken dat ze het kunnen navertellen. Dat zegt de betrokken buschauffeur in een interview met RTV Utrecht.
Vrijdagavond passeerde buschauffeur Ron van Angelen op lijn 8 de tegemoetkomende viswagen uit Spakenburg. De klep van de wagen schoot op dat moment los en vernielde een deel van de stadsbus.

VOORRUIT DOORBOORD

Van Angelen en twee van zijn passagiers raakten lichtgewond. Toch mogen ze volgens Van Angelen van geluk spreken dat ze het kunnen navertellen. Dat de klep omhoog ging heeft hij nooit gezien en hij heeft er daarom ook niet op kunnen anticiperen. Een balk doorboorde vervolgens de voorruit van de bus aan de bestuurderskant.
De klap van de aanrijding tussen een viskar en een stadsbus in Utrecht was zo groot, dat Van Angelen zich niet meer kan herinneren wat er gebeurde. Pas in de ambulance kwam hij weer bij zijn positieven. De buschauffeur verwacht over een paar dagen weer aan het werk te gaan. Hij zegt dat hij "niet één, maar twee engeltjes" op zijn schouder heeft gehad.

VERHOORD

De bestuurster van de viskar, een vrouw van 21 uit Spakenburg, is verhoord door de politie. Die onderzoekt hoe het ongeval precies kon gebeuren. Vermoedelijk is de klep van de viswagen niet goed vastgezet en kwam hij op een ongelukkig moment los.

Buschauffeur spreekt met RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.