Uitspraak moordzaak slager Pott later

UTRECHT - De uitspraak in de zaak van de vermoorde slager Jan Pott uit Zeist komt later dan verwacht. Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting in de Utrechtse rechtbank.
In eerste instantie zou de zaak inhoudelijk dienen op 21 en 22 november, maar vanwege een agendaprobleem wordt de zaak nu inhoudelijk behandeld op 21 november en 10 december. De uitspraak zal dan naar verwachting 24 december zijn.
Het is een vervelende beslissing voor de nabestaanden van de vermoorde slager. In de rechtszaal reageerde ze met verbazing en ongeloof op de beslissing om de tweede dag van de inhoudelijke zitting te verplaatsen.
De advocaat van een van de verdachten vroeg ook vandaag weer om vrijlating van haar cliënt, maar de rechtbank kon hier niet in meegaan. Er zitten nog steeds vier verdachten vast voor de op 19 juni 2011 vermoorde Pott.
De slager, die een winkel had in Utrecht, werd vorig jaar juni thuis overvallen en stikte toen hij werd achtergelaten met tape over zijn mond en zijn neus.
De advocaten van de vier verdachten gaven aan dat de verdachten naar alle waarschijnlijkheid tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak een verklaring zullen afleggen.
De verdachten waren er vandaag tijdens de pro-formazitting niet bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.