Schmidt sluit burgemeesterschap Roermond niet uit

WOERDEN - Ex-burgemeester Hans Schmidt van Woerden sluit niet uit dat hij wederom een gooi gaat doen naar de burgemeesterpost in Roermond. Die plek is vrijgekomen nadat de gekozen kandidaat Offermanns zich terugtrok na een onderzoek naar fraude.
Schmidt onderneemt zelf geen actie om eerste burger in de Limburgse stad te worden maar wacht af hoe het de komende tijd loopt. Minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft al aangegeven dat er een nieuwe sollicitatieprocedure komt voor de burgemeesterpost in Roermond.
Schmidt was in de running voor het burgemeesterschap van Roermond, maar de vertrouwenscommissie koost voor concurrent Ricardo Offermanns. Die trok zich later terug toen bleek dat de inmiddels opgestapte wethouder Van Rey uit de school had geklap over vragen die de vertrouwenscommissie zo gaan stellen.
Twee maanden geleden nam Schmidt afscheid van Woerden en vertrok naar Maastricht. Zijn vrouw heeft daar een baan gekregen aan de universiteit. Schmidt besloot dat hij haar en zijn zoontje te weinig zou zien als hij in Woerden zou blijven en koos voor zijn gezin.

Schmidt: 'Rustig afwachten tot stof is neergedaald'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.