Getuigen helpen politie na woningoverval Lunetten

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten is vanochtend rond half zeven een woningoverval aan de Antillen gepleegd. De politie heeft vier aanhoudingen verricht.
Een 65-jarige bewoonster wilde haar woning verlaten toen zij plotseling naar binnen geduwd werd door drie personen met bivakmutsen op. In de woning ontstond een worsteling en na enige minuten vluchtten de verdachten zonder buit.
Twee getuigen hadden al eerder die ochtend in de wijk een auto gezien die ze verdacht vonden. Bij de woning aan de Antillen hoorde één van hen lawaai. Hij vertrouwde het niet en belde 112.
Op dat moment kwamen de verdachten de woning uitgerend en zag de getuige hoe de verdachten vluchtten richting de auto. Een andere getuige wist het kenteken te noteren.
Op de Karl Marxdreef kon de auto stoppen. De vier inzittenden, een 29-jarige en 23-jarige man uit Maarssen, een 19-jarige man uit Herwijnen en een 24-jarige vrouw uit Utrecht, werden aangehouden.
De bewoonster werd door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oplettende getuigen krijgen een bloemetje voor hun doortastende optreden, laat de politie weten.

Politie over woningoverval Lunetten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.