TivoliVredenburg wordt naam Muziekpaleis

UTRECHT - De nieuwe naam voor het Muziekpaleis wordt TivoliVredenburg. Dat is bekendgemaakt tijdens de installatie van de voorlopige ondernemingsraad.
Er moest een naam worden gekozen voor het aantrekken van sponsors, maar de naam TivoliVredenburg is volgens de gemeente nog niet helemaal definitief.
Muziekpaleis was een werknaam en het was de opdracht van het bestuur van de stichting om een besluit over de naam aan te nemen. De gemeenteraad had in 2009 gezegd dat de naam Vredenburg terug moet komen.
Bestuursvoorzitter Barry de Vos van Tivoli zegt tegen de nieuwssite De Stad Utrecht dat Tivoli en Vredenburg allebei ijzersterke merken zijn. Hij het zou doodzonde zijn om die zomaar weg te gooien, aldus De Vos.

BESTUUR

Popcentrum Tivoli en het gemeentelijke muziekcentrum Vredenburg zijn twee van de drie partijen die samen het bestuur van het nieuwe gebouw aan de Vredenburg vormen. Ook Stichting Jazz Utrecht (SJU) is in de nieuwe organisatie opgegaan.
Mogelijk wordt ook wereldmuziekpodium Rasa opgenomen in TivoliVredenburg, maar daar is nog geen besluit over genomen. Rasa wordt gesubsidieerd door de gemeente en er zijn gesprekken gaande over de toekomst van het podium.
De bouw van het ruim 132 miljoen euro kostende muziekcentrum TivoliVredenburg met vijf zalen is jaren vertraagd, onder meer door archeologische vondsten en procedurele zaken. De oplevering is in oktober 2013. De eerste concerten worden begin 2014 gegeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.