MF Juice krijgt 30 maanden celstraf

UTRECHT - Rapper MF Juice moet 30 maanden de cel in omdat hij twee minderjarige meisjes uit Vleuten en De Meern seksueel heeft uitgebuit en achtergehouden toen ze als vermist waren opgegeven.
Medeverdachte Rafaëlla T. kreeg 18 maanden celstraf opgelegd, waarvan 6 voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag besloten. Ook moeten de verdachten schadevergoedingen aan beide meisjes betalen.
T. kreeg een lagere straf dan MF Juice, het alter ego van Gregory dos S., omdat de rapper al een strafblad heeft, seks met een van de meisjes heeft gehad, maar ook omdat T. verminderd toerekeningsvatbaar is. Ze moet zich verplicht onder behandeling laten stellen. De vrouw gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.
De meisjes van 14 en 15 jaar oud waren afgelopen februari dagenlang spoorloos. Ze werden uiteindelijk teruggevonden in een woning in Rotterdam. Volgens justitie heeft MF Juice de meisjes de prostitutie ingelokt. Het OM had daarom 4 jaar cel geëist.

ONTKENT

Zelf ontkent hij dat hij de meisjes seksueel heeft uitgebuit. De slachtoffers zouden zelf met het idee zijn gekomen om seks voor geld te hebben. MF Juice zou alleen zaken voor ze hebben geregeld en daarvoor zou hij geen cent hebben gekregen.
Zijn advocaat is blij dat hij minder straf heeft gekregen dan het OM had geëist, maar overweegt toch in hoger beroep te gaan. De advocaat zegt onder meer dat zijn cliënt door de media al is veroordeeld en ontrecht is weggezet als loverboy.
De rapper was niet aanwezig bij de uitspraak. Ook de twee slachtoffers waren niet in de rechtbank.

Voorbeschouwing op uitspraak in proces tegen MF Juice
MF Juice krijgt 30 maanden celstraf

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.