Jaar eindigt toch slecht voor Ballast Nedam

NIEUWEGEIN - Bouwbedrijf Ballast Nedam maakt een slecht jaar door. Het bouwbedrijf in Nieuwegein rekent dit jaar op een verlies van ongeveer 30 miljoen euro.
Dat komt door afschrijvingen en reorganisatiekosten. Volgens Ballast zijn de markten verder verslechterd dan eerder werd verwacht en moet de organisatie versneld worden aangepast. Er gaan zo'n 400 tot 500 banen verloren. Vorig jaar telde het bouwbedrijf 3989 medewerkers. Het bedrijf spreekt van "moordende concurrentie" en een grotere prijsdruk in een aantal marktsegmenten.
De regiobedrijven en een aantal specialistische bedrijven zullen drastisch worden aangepast, meldde Ballast. Het lopende sociaal plan van Ballast is van toepassing en er is een mobiliteitscentrum om medewerkers te begeleiden. Ballast wil zich gaan richten op de markt van integrale projecten en op een aantal specialistische markten zoals bijvoorbeeld offshore-windmolens.
Eerder rekende Ballast op een vergelijkbaar resultaat als in 2011. Toen kwam het operationeel resultaat uit op 19 miljoen euro. De reorganisatie kost 15 miljoen. Ook schrijft Ballast 30 miljoen euro af op vooral grondposities door de voortdurende slechte situatie op de vastgoedmarkt en de verslechterde vooruitzichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.