Utrecht presenteert bod voor Culturele Hoofdstad 2018

UTRECHT - De stad Utrecht heeft uit de doeken gedaan hoe zij de titel Culturele Hoofdstad 2018 in de wacht wil slepen. Dat gebeurde tijdens de presentatie van het officiële bidbook dat aan de Europese Commissie wordt aangeboden.
In het bidbook legt Utrecht in 300 pagina's uit wat het allemaal te bieden heeft op het vlak van cultuur, evenementen en geschiedenis.
RTV Utrecht kon vrijdag al onthullen wat de belangrijkste punten in het boek zijn. Zo wordt de Cartesiusweg in Utrecht het middelpunt van de evenementen. Ook wordt groot ingezet op tentoonstellingen over de invloed van de Renaissance-schilder Caravaggio en Paus Adrianus VI.
Utrecht moet het opnemen tegen Maastricht, Den Haag, Leeuwarden en Brabant. De organisatie denkt toch te kunnen winnen: "Utrecht is de tweede culturele stad van Nederland en een belangrijke en grote educatiestad. De optelsom daarvan geeft aan dat wij dit kunnen."
Volgende maand wordt bekend of de mensen in Brussel de Domstad door laten gaan naar de volgende ronde. Pas in 2013 wordt duidelijk wie zich in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen.
Als Utrecht tot Culturele Hoofdstad wordt verkozen willen gemeente en provincie er 65 miljoen euro in steken. Het hele evenement zou volgens de organisatie 130 miljoen euro moeten opleveren.

Columnist Jerry Goossens: bidbook vol met kolder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.