RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer asbest in flats Kanaleneiland

UTRECHT -

De dakrand van de flat aan de Marco Pololaan, die naast de ontruimde flat op de Stanleylaan staat, is ook gevuld met asbest. Dat meldt woningcorporatie Mitros na onderzoek in de gebouwen in Utrecht.

Het gaat hier om de flat op de Marco Pololaan die tijdelijk werd ontruimd. Inmiddels zijn de bewoners weer terug. Het asbest is hier niet gevaarlijk omdat het in de dakrand zit verwerkt.

Bij de flat op de Stanleylaan was dit niet het geval omdat bouwvakkers tijdens een renovatie door de dakrand heen zaagden. Daardoor kwamen de kankerverwekkende vezels op straat te liggen en moest de hele flat op de Stanleylaan worden ontruimd. Dat is nog steeds zo.

Mitros gaat nu eerst de dakrand op de Stanleylaan saneren. Die ervaring wordt gebruikt om een plan op te stellen voor het schoonmaken van het asbest op de Marco Pololaan.


PLAFONDS

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat in vier van de vijf bij de evacuatie betrokken flats asbesthoudend koord in de plafonds zit. Dat koord is ook nog niet aangeraakt, dus levert ook geen gevaar op voor de volksgezondheid. Het wordt op termijn wel weggehaald om elk risico te voorkomen.


HUIS UIT

Bij de flat die nog leegstaat is dat eenvoudig. Hoe het in de alweer bewoonde flats moet gebeuren, is onderwerp van een nieuw onderzoek door TNO en de Inspectie SZW. Mogelijk moeten de bewoners daarvoor weer enkele dagen hun huis verlaten, zegt een woordvoerster.

Mitros denkt voor het einde van het jaar een plan te hebben voor de aanpak van het koord.


SP IS BOOS

De SP is boos over het extra gevonden asbest. De socialisten vinden het raar dat dit al op 30 augustus bekend was terwijl de bewoners pas een week later werden ingelicht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -