"Kans op besloten wietclub in Utrecht groter"

UTRECHT - De kans dat Utrecht een besloten wietclub krijgt, is met het tweede kabinet-Rutte groter geworden. Burgemeester Wolfsen zegt dat tegen RTV Utrecht.
Utrecht presenteerde vorig jaar een plan om een besloten wietclub te organiseren. Daardoor zouden 100 leden legaal wietplanten kweken en met elkaar kunnen delen. Het kabinet wilde er niks van weten, maar nu ziet Wolfsen nieuwe mogelijkheden. In het regeerakkoord staat dat er per gemeente wordt bekeken wat de beste oplossingen zijn. Wolfsen: "Ik denk dat de plannen op dit vlak nu veel kansrijker zijn."

TOERISTEN

De burgemeester ziet ook mogelijkheden voor toeristen die bijvoorbeeld wiet willen roken. In het regeerakkoord staat dat coffeeshopbezoekers in Nederland moeten wonen en zich kunnen legitimeren. Wolfsen beroept zich echter op een bijzin in het regeerakkoord waarin staat dat de controle hierop per gemeente kan verschillen en er sprake moet zijn van lokaal maatwerk. "Als toeristen hier een jointje willen roken, dan zou het heel goed zijn als ze dat binnen kunnen kopen en doen in plaats van die straathandel", zegt Wolfsen. Hij noemt het regeerakkoord op dit punt een grote stap vooruit.
CDA Utrecht vindt de reactie van de PvdA-burgemeester opmerkelijk. Fractievoorzitter Smid noemt de tekst van het regeerakkoord heel duidelijk. "Voor ons staat vast dat men zich moet identificeren als Nederlander. Dus geen buitenlandse bezoekers meer in de coffeeshops", aldus Smid.
Maandag wordt het nieuwe kabinet geinstalleerd, daarna gaan de ministers aan de slag met de nieuwe plannen, waaronder dus het coffeeshopbeleid.

"Plannen voor wietclub veel kansrijker"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.