Politie slaat slag rond dancefeest Utrecht

UTRECHT - Bij een verkeerscontrole rond een dancefeest in Utrecht heeft de politie hardrijders en dronken weggebruikers van de weg gehaald. Eén beginnende motorrijder die onder invloed was en twee snelheidsduivels op de A2 raakten hun rijbewijs kwijt.
De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag rond de Nijverheidsweg. Daarbij werd onder meer een onopvallende video-auto ingezet. Zo werden twee automobilisten gesnapt die op de A2 de snelheidslimiet met meer dan 50 kilometer overschreden.
Ook op de Cartesiusweg werd gescheurd. Vijf automobilisten gingen daar op de bon. De grootste overtreder reed 92 kilometer per uur, terwijl 50 daar als maximum geldt. Een beginnende motorrijder, die dronken de weg op was gegaan blies 750 ug/l. Omdat 88 ug/l de limiet is, moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Verder schreven de agenten bekeuringen uit voor rijden zonder gordel en bellen met een telefoon in de hand. Eén weggebruiker moest direct een nog openstaande boete betalen. Overigens waren niet alle gecontroleerde weggebruikers bezoekers van het dance evenement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.