RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veenendaalse kunstenaarspanden dicht na asbestvondst

VEENENDAAL - In de slooppanden aan de Veenendaalse Zuivelstraat 11 is asbest aangetroffen. Er wordt luchtkwaliteitsonderzoek verricht om de gezondheidsrisico's in te schatten. De panden zijn meteen afgesloten. De gebruikers - kunstenaars, charitatieve instellingen en het bouwdorp - zijn maandagavond geďnformeerd door de gemeente, onderzoeksbureau Buro Boot en de GGD.

Hen is gevraagd een inventarisatie te maken van de frequentie en de duur van hun aanwezigheid in hun eigen ruimte. De GGD maakt op basis daarvan een risico-inschatting.

Voor omwonenden zal het risico waarschijnlijk meevallen omdat het asbest alleen binnen in het gebouw is gebruikt en dus niet grootschalig verspreid is in de omgeving. Daarnaast vormt asbest alleen bij langdurige intensieve blootstelling een risico voor de gezondheid.

De panden aan de Zuivelstraat zijn in het verleden aangekocht voor het project Stationskwartier. Het gaat om twee complexen: de voormalige school (nu Kunstplaats) en de voormalige hallen van Van Zanten Staalbedrijf. Zolang het project Stationskwartier nog niet was gestart, werden de panden sinds enkele jaren tijdelijk in gebruik gegeven als opslag voor kunstenaars, charitatieve instellingen en het bouwdorp.

De vondst is gedaan tijdens de asbestinventarisatie die nodig is om een sloopvergunning te krijgen.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht