IJsselstein, Benschop en Doorn hebben weer tv

IJSSELSTEIN - Klanten van Caiway in Benschop, Doorn en IJsselstein kunnen weer tv kijken. Het kabelbedrijf slaagde er woensdagmiddag in om een glasvezelstoring te verhelpen, die uiteindelijk zo'n 25 uur heeft geduurd.
Ongeveer 12.000 klanten van Caiway zaten sinds dinsdagmiddag zonder tv en radio. De internet- en telefoondiensten functioneerden nog wel.
De oorzaak van de storing is volgens Caiway een 'defect aan een glasvezel die de radio- en tv-signalen naar IJsselstein, Benschop en Doorn brengt'. Omdat het gaat om de beschadiging van één vezel binnen een kabel met meerdere vezels, was het complex om de exacte locatie vast te stellen, stelt het bedrijf.
De eerste storingsmeldingen kwamen dinsdag rond 14.15 uur binnen. Vanaf dat moment is gestart met het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de storing. Dit is is volgens Caiway de hele avond en nacht doorgegaan.
Veel gedupeerde abonnees uiten hun onvrede over de situatie. Volgens hen zijn er geregeld storingen. Ook balen klanten van Caiway dat ze niet naar de Champions League en naar de Amerikaanse verkiezingen hebben kunnen kijken. Op de Twitter-webcare van Caiway (@caiway) was het tussen 21.00 uur en 09.00 uur stil.
Caiway meldt dat gedupeerde klanten een excuusbrief kunnen verwachten. Of er geld teruggegeven wordt is op dit moment nog niet bekend.

Caiway door het stof na tv-storing van 25 uur
IJsselstein, Benschop en Doorn 25 uur zonder televisie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.