Politie heeft 'sinterklaassurprise' in petto

UTRECHT - De politiekorpsen Gooi en Vechtstreek en Flevoland hebben een 'sinterklaassurprise' in gedachten voor alle inwoners van hun gebied die nog een boete of straf hebben openstaan. "Wie pakjesavond thuis wil vieren, moet zorgen dat hij voor die tijd schoon
schip heeft gemaakt", aldus de politie woensdag.
De twee regiokorpsen gaan per 1 januari samen met het regiokorps Utrecht op in de nieuwe politie-eenheid Midden Nederland. Daarom wordt voor die tijd grondig opgeruimd, zoals de politie het noemt.
Voor de actie worden in de hele omgeving cellen vrijgehouden. Ook zijn diverse cellenbussen beschikbaar om "in één keer af te rekenen met alle notoire wanbetalers en veroordeelden". Iedereen die nog een gevangenisstraf moet uitzitten of die zijn boete niet meteen afrekent, gaat de cel in.
De politie controleert de komende weken alle adressen van mensen die in aanmerking komen voor een bezoek. Op de avond van 4 december gaan ruim 15 politie-eenheden op pad. Ook staan op een aantal plaatsen in het gebied politiewagens die kentekens scannen. Daarmee kunnen agenten zien of een bestuurder nog een vonnis of boete open heeft staan.
Wie nog een zaak heeft openstaan, kan zichzelf de komende weken melden op een politiebureau in het gebied. Ook mensen die twijfelen of ze een schone lei hebben, kunnen dat navragen. "Op 4 december handelen we alles af wat dan nog niet is geregeld", aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.