Tjapko Poppens nieuwe burgemeester van Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - Tjapko Poppens uit Deventer wordt de nieuwe burgemeester van Wijk bij Duurstede. De gemeenteraad heeft hem donderdagavond unaniem voorgedragen.
De gemeenteraad wilde een burgemeester die voldeed aan het profiel 'Liever lef dan lief' en zegt in Poppens zo'n kandidaat gevonden te hebben. "Hij is ambitieus, sterk analytisch, heeft vernieuwingskracht en heeft in zijn leven doelgerichte, bewuste keuzes gemaakt", zei voorzitter Wil Kosterman van de vertrouwenscommissie.
Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester op donderdag 20 december tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd. Hij moet eerst worden benoemd door de koningin, maar dat is doorgaans een formaliteit.
FINANCIËN
De 42-jarige Poppens is nu nog fractievoorzitter van de VVD in Deventer. Daarnaast is hij directeur concernstaf en concerncontroller van de gemeente Enschede.
Hij wilde graag een burgemeestersfunctie, zei hij tegen RTV Utrecht, en Wijk bij Duurstede vond hij een erg mooie plek. Hij heeft de gemeente al enkele keren bezocht en sprak al incognito met een aantal inwoners. Ook zijn gezin ziet Wijk wel zitten, zei hij. Poppens is getrouwd en heeft drie jongen kinderen.
Poppens volgt Guus Swillens op die al bijna 12 jaar de ambtsketting draagt in Wijk bij Duurstede. Swillens neemt op 11 december afscheid, want hij gaat met vervroegd pensioen. Hij blijft wel in Cothen wonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.