Wethouder Rhenen stapt op na budgetoverschrijding

RHENEN - Frank Bongers stopt als wethouder Sociale Zaken in Rhenen. Hij houdt de eer aan zichzelf na de kritiek op het overschrijden van het zogenoemde participatiebudget. Dat is een potje waarmee inwoners aan een baan worden geholpen.
Rhenen en Veenendaal hadden daarover afspraken gemaakt, maar waren uiteindelijk een half miljoen duurder uit. Dat kwam Bongers op flinke kritiek te staan. Met zijn Veenendaalse collega probeerde Bongers nog een oplossing te vinden door voor te stellen om de kosten te delen.

GEEN REK MEER

Dat was voor de Rhenense gemeenteraad niet genoeg. Die stuurde de wethouder terug naar de onderhandelingstafel met als inzet om het hele bedrag door Veenendaal te laten dragen. Bongers ziet echter geen rek meer in de onderhandeling, schrijft de gemeente in een persverklaring.
Bongers zegt daarin: "We hebben afgelopen weken goede gesprekken gehad met de gemeente Veenendaal en ik dacht een bevredigend resultaat geboekt te hebben. Het bedrag van de overschrijding is immers geheel aan Rhenense inwoners besteed waardoor er meer Rhenenaren aan het werk zijn. Ik zie geen onderhandelingsruimte meer."

OVERIGE COLLEGELEDEN

De wethouder legde daarom vrijdag zijn functie neer. Burgemeester Joost van Oostrum laat dinsdag weten of de overige collegeleden wel de wens van de gemeenteraad willen uitvoeren.
Frank Bongers was van maart 2006 tot maart 2010 raadslid voor het CDA. Daarna werd hij wethouder van onder meer Sociale Zaken, Onderwijs en Milieu.

Burgemeester Joost van Oostrum over het vertrek van Bongers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.