Leidsche Rijn voorbereid op komst asowoningen

LEIDSCHE RIJN - Het zit er dik in dat Leidsche Rijn wordt aangewezen als beste plek voor de omstreden Skaeve Huse. Dat zegt de voorzitter van de Wijkraad Leidsche Rijn.
Officieel is er nog geen knoop doorgehakt over een plek voor de zogenoemde asowoningen. Utrecht heeft tien nieuwe mogelijke locaties op het oog voor de huizen voor overlastplegers.
Wijkraad-voorzitter Xander Coolen vermoedt dat de gemeente mikt op Leidsche Rijn. "Vooropgesteld dat ook wij hier niet op zitten te wachten, denken we dat de locatie bij het Vredenburg Leidsche Rijn een prima plek is. Daar wordt de komende tien jaar toch niet gebouwd."
Maar eigenlijk wil de Wijkraad Leidsche Rijn zich helemaal niet bezighouden met de Skaeve Huse. "We vinden het als wijkraad vooral belangrijk dat we niet over voorzieningen praten voor mensen die nog niet in de wijk wonen. We willen juist vooral kijken naar voorzieningen die nodig zijn voor de mensen in Leidsche Rijn."
Inwoners van Utrecht kunnen nog tot half december meedenken. Daarna neemt de gemeente een beslissing over de asowoningen. De wijkraad Leidsche Rijn heeft dinsdagavond overleg met verantwoordelijk wethouder Everhardt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.