RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners asbestflat Stanleylaan in januari terug

1/1
UTRECHT -

Bewoners van de asbestflat aan de Stanleylaan in Kanaleneiland kunnen naar verwachting in de eerste helft van januari terugkeren naar hun woning. Dat meldt woningcorporatie Mitros.

Nog deze week starten de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van de flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. De afgelopen periode is er een proefsanering uitgevoerd om na te gaan of de werkzaamheden het gewenste resultaat opleveren.

Na een uitgebreide evaluatie heeft Mitros samen met TNO en Inspectie SZW een saneringsplan voor de totale werkzaamheden bij de dakrand opgesteld. De planning van de werkzaamheden is weersafhankelijk. Kou, regen en stormachtig weer kunnen voor vertraging zorgen. Daarnaast is een aantal woningen in de flat nog met asbest besmet. Het saneren van deze woningen is deze week van start gegaan.

Als de asbestwerkzaamheden bij de dakrand zijn uitgevoerd en het cv-koord is verwijderd, kunnen de bewoners terugkeren naar hun woningen. Dan starten ook de renovatiewerkzaamheden weer. Bewoners hebben de mogelijkheid om tijdens de renovatie nog gebruik te maken van hun logeerwoning.

De flat aan de Stanleylaan werd deze zomer ontruimd nadat tijdens een renovatie asbestdeeltjes waren vrijgekomen. Sindsdien zijn honderden bewoners aangewezen op tijdelijke huisvesting.

De toedracht van het asbestincident en de aansprakelijkheid van Mitros wordt nog onderzocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -