Geopereerde poes Droppie erg gewild

UTRECHT - Dierenkliniek Lunetten maakt maandag bekend wie het nieuwe baasje wordt van Droppie. Het katje van ruim elf weken werd door een Facebook-actie van de dood gered.
Het katje van ruim elf weken oud moest geopereerd worden, maar haar eigenaar kon dat niet betalen. Hij deed afstand en wilde haar laten inslapen.
De medewerkers van de dierenartspraktijk wilden daar niet aan en zetten een Facebook-actie op touw om geld in te zamelen. Met de opbrengst werd de operatie betaald en het katje werd gered.
Sindsdien hebben zo'n 50 nieuwe baasjes zich aangeboden, maar ze moeten wel aan een aantal eisen voldoen. "Droppie is nog heel jong. Daarom willen we dat ze ergens komt waar het baasje niet de hele dag van huis is. Of waar een andere jonge kat is", zegt Gaby van der Berg van Dierenkliniek Lunetten.
Bovendien moet het nieuwe baasje de kosten voor eventuele nazorg kunnen opbrengen. "Ze heeft nu een pin in haar poot. We verwachten dat het goed gaat, maar het zou kunnen gaan ontsteken. De nieuwe eigenaar moet dat wel kunnen betalen en het er voor over hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.