Zorginstelling Nijkerk moet per direct dicht

AMERSFOORT - De Nijkerkse Stichting Intro mag geen cliënten meer aannemen en behandelen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag besloten op aanraden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
De christelijke zorginstelling, een rehabilitatiecentrum waar hulp en onderdak wordt geboden aan verslaafden, moet alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat ze niet in staat is om de zorg te leveren onder de juist voorwaarden.
Zo vonden er geen intakegesprekken plaats volgens de vereiste standaard, was er geen beleid rondom ontgifting en werd er niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling. De stichting was in de gelegenheid gesteld om de zorg te verbeteren, maar dat is volgens de inspectie niet gelukt.
Intro heeft niet alleen problemen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Vorige maand deden opsporingsdiensten een inval bij Stichting Intro en het daaraan gelieerde Jezus Centrum Nijkerk.
Enkele panden werden toen doorzocht en zes mensen werden aangehouden vanwege mogelijke uitkeringsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.