Hof:15 jaar cel voor moord op Orson Asantoe

UTRECHT - De man die begin 2011 Orson Asantoe doodschoot in Utrecht, heeft ook in hoger beroep vijftien jaar cel opgelegd gekregen wegens moord.
Asantoe werd op de Theemsdreef in de wijk Overvecht doodgeschoten terwijl hij in zijn Mercedes zat. Aanleiding voor het incident was een uit de hand gelopen ruzie over een schuld van 350 euro.
De 27-jarige Khalil C. uit Utrecht wachtte het slachtoffer met voorbedachten rade op en schoot vier keer, stelt het hof. De 29-jarige Orson, een Surinamer uit Nieuwegein, werd twee keer in zijn hoofd en twee keer in zijn borststreek geraakt, waarna hij bijna meteen overleed.
De schutter kreeg van de rechtbank ook al vijftien jaar cel opgelegd wegens moord, maar ging daartegen in beroep. Hij ontkent nog altijd en heeft het vermoeden uitgesproken dat een ander de dader zou kunnen zijn geweest. Het hof verwierp het verweer van de verdediging als niet onderbouwd en niet aannemelijk.
De bewijsmiddelen wijzen overtuigend in de richting van Khalil C., stelt het hof. Zo is vastgesteld dat hij tot kort voor de moord sms- en belcontact met het slachtoffer heeft gehad en dat hij met hem had afgesproken in de buurt van de woning van verdachtes moeder. Bovendien is op één van de gevonden hulzen een incompleet DNA-profiel gevonden dat overeenkomt met het DNA van verdachte.
Volgens het hof is er onder meer sprake van voorbedachten rade omdat de Utrechter met het slachtoffer een afspraak heeft gemaakt, waar hij gewapend naartoe is gegaan. Dit gecombineerd met het verstrijken van een aantal minuten na het laatste telefonische contact tot de moord en het resultaat van forensisch onderzoek, waarbij geen sporen zijn aangetroffen van verzet of een handgemeen.
Het hof heeft vanwege de ernst van het feit dezelfde straf opgelegd als de rechtbank, waarbij is gelet op straffen in vergelijkbare zaken en op de nog jeugdige leeftijd van verdachte, die niet eerder is veroordeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.