Vrijspraak babyontvoering Woerden

WOERDEN - Diana S. uit Delft is dinsdag vrijgesproken van het plannen van een babyontvoering uit het Hofpoortziekenhuis in Woerden. Ze heeft wel tegen een hulpverlener gezegd dat ze dat wilde doen en ook zocht ze op internet naar de openingstijden van de kraamafdeling.
erder had de 44-jarige vrouw allerlei babyspullen in huis en behandelde ze poppen als echte baby's. Maar de rechtbank in Den Haag vindt toch dat er niet genoeg bewijs is dat ze daadwerkelijk de ontvoering van een baby heeft voorbereid, laat staan dat ze een kidnapping heeft uitgevoerd.
Het kan zijn dat de vrouw het verhaal heeft verteld als een soort schreeuw om hulp, zoals ze zelf tegen de rechtbank zei. Het is niet uit te sluiten dat ze op die manier probeerde om een zogeheten rechterlijke machtiging te krijgen, waarmee ze gratis psychische hulp zou kunnen krijgen. S. lijdt aan een ernstige borderline persoonlijkheidsstoornis, een aandoening met angsten, depressiviteit en in de war zijn.
Het OM wilde al dat S. werd vrijgesproken van de poging een baby te ontvoeren. Maar justitie was er wel van overtuigd dat ze er de voorbereidingen voor had getroffen. Voor die voorbereidingen berekende het OM de eis zo dat S. niet meer terug in de cel zou hoeven als de rechtbank haar zou veroordelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.