Voorwaardelijke werkstraf voor buskaper

AMERSFOORT - De man die vorig jaar januari in Amersfoort een bus kaapte, krijgt van de rechtbank een voorwaardelijke werkstraf. Het Openbaar Ministerie had 120 uur onvoorwaardelijke werkstraf geëist.
De 57-jarige Abdul M. is zo in de war, dat het hem teveel stress oplevert om een werkstraf uit te voeren, stelt de rechters. Die erkennen wel dat het gaat om ernstige strafbare feiten. De rechtbank verklaarde hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar.
De man heeft inmiddels vrijwillig hulp gezocht bij het Centrum Maliebaan en probeert van zijn verslaving af te komen. In dit geval staat het voorkomen van nieuwe misdaden voorop, zei de rechtbank. Daarom kan het herstel van de man op dit moment niet worden onderbroken door een straf, aldus de rechters.

BOSWEG

De groot uitgevallen, agressieve M. stapte destijds in een bus en dreigde iedereen te gijzelen als de chauffeur hem niet naar een psychiatrische kliniek bracht.
De chauffeur volgde zijn bevelen op en week af van zijn route. De man stapte in de buurt van de Bosweg uit en daar is hij korte tijd later aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.