Zes jaar cel voor misbruik kleinkinderen

RHENEN - Een 73-jarige man uit Rhenen is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte de man schuldig aan veelvoudig seksueel misbruik van zes kleinzonen tussen 1995 en 2008. De kinderen waren toen allemaal jonger dan zestien.
De inwoner van Rhenen heeft volgens de rechtbank op ernstige wijze de lichamelijke integriteit van zes van zijn kleinzoons en van zijn schoonzoon geschonden, die hij tot een tongzoen heeft gedwongen. Dat laatste ontkent de verdachte overigens.
De man heeft volgens de rechtbank misbruik gemaakt van het aanzien en het vertrouwen dat hij genoot als opa en vader binnen de familie, en ook als ouderling binnen de kerkelijke gemeenschap.

VERANTWOORDELIJK

Ook laat de rechter meewegen dat de man zijn kleinkinderen jarenlang heeft opgezadeld met de druk om het gebeurde tegen niemand te vertellen. Hij heeft zijn slachtoffers verantwoordelijk gemaakt voor de gevolgen die dit voor hemzelf zou hebben.
Het OM had acht jaar geëist, maar de rechter vindt de man daarvoor te oud. Bovendien had de bejaarde een blanco strafblad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.