Dikke Dries moet Heineken betalen

UTRECHT - Jos de Winter van de bekende Utrechtse kroeg Nieuwe Dikke Dries mag van de rechter in zijn café blijven zitten. Hij moet wel de achterstallige huur en de drankrekening betalen aan Heineken.
De Winter heeft een conflict met Heineken over de bierprijs en de brouwer dreigde hem uit zijn café en bovenwoning te zetten.
De Winter vindt het absurd dat hij een hogere bierprijs moet betalen dan de consument in de supermarkt. De rechter oordeelt in zijn uitspraak niet over de hoge bierprijs. Dat conflict hoort in een bodemprocedure thuis en niet in een kort geding, aldus de rechtbank.

TOEKOMST

De horeca-ondernemer is blij dat hij en zijn gezin het café voorlopig mogen blijven uitbaten. Hij laat weten dat hij de huur en de achterstallige drankprijs van ruim 43.000 euro zal betalen. De Winter hoopt dat hij daarna opnieuw met de bierbrouwer kan praten over de toekomst van zijn café.
De brouwer heeft al laten weten graag in gesprek te gaan met De Winter. Heineken is blij met de uitspraak omdat de brouwer het onacceptabel vindt als betalingsafspraken niet worden nagekomen.
De Winter en zijn gezin kregen in de aanloop naar het kort geding veel steun. Onder meer burgemeester Wolfsen kwam hem een hart onder de riem steken. De horecaman zegt dat hij dit weekend rustig wil bijkomen van alle commotie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.