Werk aan rails tussen Utrecht en Arnhem

UTRECHT - ProRail werkt vanaf vanavond tot maandagochtend dag en nacht aan de aansluiting van twee nieuwe sporen van Utrecht naar Driebergen-Zeist. Er is dan geen treinverkeer mogelijk.
Tussen Utrecht en Driebergen-Zeist rijden dit weekeinde daarom bussen. Reizigers van en naar Arnhem zullen moeten omrijden.
De nieuwe sporen maken deel uit van het Randstadspoor dat ProRail aanlegt in de regio Utrecht. De aannemer gaat een deel van de Oosterspoorbaan gebruiken als bouwweg. Die rails worden daarom verwijderd. De trein naar het Spoorwegmuseum kan wel blijven rijden.
Met het Randstadspoor kunnen reizigers vaker en dichter bij huis op de trein stappen. Voor het traject wordt onder meer 80 kilometer nieuw spoor aangelegd en komen er zeven nieuwe stations bij. Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld.

SNELWEG

Dit weekend wordt niet alleen door ProRail gewerkt. Ook aannemers van Rijkswaterstaat steken de handen uit de mouwen. Zo worden de voegen van de viaducten van de A12 over aansluiting De Meern en Strijkviertel gerepareerd.
Daardoor zijn het hele weekend twee rijstroken in plaats vier beschikbaar bij De Meern. De oprit De Meern is dit weekend dicht. Volgende week gaat Rijkswaterstaat verder met het werk aan de A12 en dan wordt zowel de op- als afrit afgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.