Regio weer in de ban van Sinterklaas

PROVINCIE UTRECHT - Veel dorpen en steden in onze regio vieren zaterdag de intocht van Sinterklaas. In ondermeer Houten, Abcoude, Maarn, Vianen en De Bilt heten de inwoners de Sint en zijn Pieten een warm welkom.
In Wijk bij Duurstede komt de goedheiligman weer traditioneel aan in de haven. Samen met een heuse Pietenband loopt hij in een optocht naar het oude stadhuis op de Markt. Later op de dag zet Sinterklaas ook voet aan de bodem in Oudewater. Het stadje verwelkomt hem samen met zijn Pieten op het Gasplein.

ZWART RANDJE

In De Meern heeft de intocht een zwart randje dit jaar. Zelfstandige ondernemers aan het Mereveldplein maken zich daar namelijk op voor een ludieke actie om de verpaupering van het oude dorpscentrum aan te kaarten.
Verschillende winkeliers hebben aangekondigd om hun normaal gesproken mooi versierde etalages te beplakken met zwart plastic. Ze hopen de gemeente Utrecht zo duidelijk te maken dat het oude centrum een opknapbeurt verdient.

LOGEERPARTIJ

De Sint is zaterdag niet voor het eerst dit jaar in onze regio. Vrijdagavond werd de Sint al groots onthaald in Amstelhoek. In ondermeer Soest, Doorn en Utrecht was de intocht van Sinterklaas al vorige week zaterdag.
De Sint en zijn Pieten bezochten toen ook Amersfoort. Sindsdien staat het paard van Sinterklaas daar op stal op de Varkensmarkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.