Brandweer druk met stormschade

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer is zondag druk geweest met het afhandelen van stormschademeldingen in Midden-Nederland. Het betrof vooral omgewaaide bomen, takken op de weg en afgewaaide dakpannen. In Harmelen viel een boom op een auto. Het treinverkeer tussen Soest en Den Dolder liep zondagmiddag vertraging op toen ter hoogte van de Gaesbeekerhof in Soest een boom op spoor viel.
De trein uit Baarn moest terug naar station Soestdijk. De trein naar Baarn moest op station Soest blijven staan totdat beide treinen elkaar daar konden passeren. De brandweer heeft de boom met een kettingzaag in stukken gezaagd en weggehaald. De boom was gezond, maar bleek in een te zachte ondergrond te staan.
Op Utrecht CS belandde zondagochtend bouwmateriaal in de bovenleiding van een drietal sporen. Spoor 18 en 19 werden afgesloten. Volgens ProRail leverde het weinig problemen op. Mogelijk ging het om bouwmateriaal van het stadskantoor bij Utrecht CS, maar dat kon ProRail niet bevestigen.
Grote buitenevenementen gingen wel door, maar hier en daar werd het programma wat aangepast. Bij Kasteel De Haar in Haarzuilens vond de County & Christmas Fair plaats. Daar werden tenten extra stevig vastgezet en de standhouders gewaarschuwd. Een aantal voetbalwedstrijden in de regio Utrecht werd afgelast.
Zondagochtend rond acht uur werd de wind een officiële storm. Toen werd in IJmuiden windkracht 9 gemeten, aldus WeerOnline.nl. Storm, windkracht 9 op de schaal van Beaufort, betekent dat de wind gemiddeld over 10 minuten een snelheid bereikt van minstens 75 kilometer per uur. Dan breken takken af en kan schade ontstaan aan daken, aldus het KNMI.

Veiligheidsregio Utrecht over stormschade provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.