Geen gezondheidsrisico voor bewoners L-flat

ZEIST - Er is geen gezondheidsrisico voor de bewoners van de L-flat in Zeist. Dat blijkt uit het onderzoek naar asbestvezels in acht woningen, die onlangs werden gevonden na een renovatie.
De kankerverwekkende vezels lagen op de vloer in de meterkasten, maar zaten niet in de lucht, zo blijkt uit het onderzoek.
Volgens woningcorporatie De Kombinatie zijn verdere onderzoeken niet nodig. Er kan worden volstaan met het aanpakken van alle meterkasten door gespecialiseerde bedrijven.
Om te voorkomen dat in de toekomst asbestvezels kunnen vrijkomen in de meterkast gaat De Kombinatie de komende maanden alle meterkasten in de L-flat aanpakken. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan en hoeveel tijd hiermee gemoeid is, is op dit moment nog niet zeggen. Medio december is daarover meer bekend, verwacht De Kombinatie.
De woningcorporatie betreurt het dat er zo snel na het afronden van de opknapbeurt weer werkzaamheden in de woning moeten worden verricht.
Om vast te stellen of de vezels alleen daar op de grond lagen of ook in de lucht zaten, werd afgelopen week verder onderzoek gedaan in de acht woningen. Het bureau CSO nam hiervoor op twee plekken in de woningen luchtmonsters en in alle ruimtes aanvullende kleefproeven.

Geen gezondheidsrisico voor bewoners L-flat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.